ДТП у центрі Харкова: водію Touareg суд обрав запобіжний захід

Фото: misto.kh.ua Фото: misto.kh.ua
Засідання тривало понад десять годин, захист наполягав на відводі слідчого судді.

Опівдні 8 листопада в Київському районному суді Харкова розпочалося судове засідання щодо обирання запобіжного заходу для другого учасника резонансної ДТП на Сумській — водію Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. Слідство наполягало на триманні під вартою без можливості застави.

Засідання відкрила суддя Наталія Єфіменко (Світлана Муратова, що розглядала запобіжний захід для іншої підозрюваної у справі Олени Зайцевої, у відпустці — ред.). Під час засідання захист просив у судді дозволу допитати свідка — пасажирку Volkswagen. Однак прокурор Максим Блохін виступив проти, мовляв, свідок матиме «візуальний контакт» і це вплине на його слова. Суддя відказала у допиті зазначеного свідка

Після цього адвокат підозрюваного Сергій Перепелиця вказав на упередженість Єфіменко і подав заяву про її відвід. Заяву про відвід колеги розглядала Світлана Шмадченко. Захисту Дронова було відмовлено у відводі судді, тож засідання знову продовжила Наталія Єфіменко.

Під час запитань судді Геннадій Дронов не визнавав своєї провини і наполягав на тому, що перехрестя перетинав на «чітке зелене світло світлофора, переконавшись, що не було перешкод». Окрім цього, він запевнив, що не збирається ховатися і тиснути на свідків. Також він зазначав, що готовий співпрацювати зі слідством.

В свою чергу прокурор наголосив, що коли слідчий запрошував Дронова на допит, той відразу розпочав стаціонарне лікування. Також звинувачення вказало на той факт, що згідно з результатами судово-медичної експертизи, у підозрюваного легкі тілесні ушкодження і він не потребує стаціонарного лікування.

Судове засідання тривало понад десять годин, було шість перерв. Близько 17.50 суддя віддалилася в дорадчу кімнату, а після 22 години оголосила рішення: тримання під вартою 42 доби без можливості застави.

Читайте також: Розстріл автівки у Харкові: основні версії слідства

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта