Горбачова "убив" злісний хакер

http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
Інформацію про “смерть” Михайла Горбачова розмістив хакер.

РИА Новости повідомили, що з’ясували, хто розмістив на їх сайті неправдиву інформацію. Інформаційне агентство заявило, що зібрало «достатні докази того, що фальсифікація інформації була проведена саме цією людиною». Ці дані будуть передані правоохоронним органам для порушення кримінальної справи. Ніякої інформації про особистість хакера агентство публічно розкривати не стало.

Як повідомив представник IT-дирекції РІА Новини, агентство привернуло як власних фахівців у галузі інформаційної безпеки, так і зовнішніх професіоналів у цій сфері, які за допомогою аналізу слідів комп'ютерної активності в твіт-каналах прес-центру та німецької служби РИА Новости встановили безпосереднього виконавця, який не мав і не має відношення до інформагентства.

РІА Новини також провело цілий ряд заходів з підвищення безпеки та стійкості до злому комп'ютерних систем, а також посилило регламенти роботи в соціальних мережах і на всіх інформаційних ресурсах групи.

Нагадаємо, інформація про смерть Михайла Горбачова з'явилася ввечері 7 серпня в двох Twitter-акаунтах інформагентства. Через кілька хвилин твіти були видалені, проте деякі ЗМІ встигли процитувати підроблені твіти, пославшись при цьому на саме агентство.

Відповідальності за атаку ніхто на себе не взяв.

Джерело: Риа Новости
Автор: Администратор сайта