Харків'янин незаконно купив дамбу

http://fedpress.ru/ http://fedpress.ru/
Апеляційний суд визнав недійсною “купівлю-продаж”.

Як передає прокуратура Харківської області, у вересні минулого року Харківський районний суд задовольнив позов громадянина до сільської ради про набуття права власності на дамбу. Угоду купівлі-продажу гідротехнічної споруди чоловік уклав в простій письмовій формі з одним з підприємств (в особі ліквідатора). Проте районне БТІ відмовилося реєструвати право власності, мотивуючи це відсутністю у нового власника нотаріального посвідчення договору. Через це громадянин і вирішив звернутися до районного суду. Суд констатував необов’язковість такого посвідчення, хоча це суперечить нормам цивільного законодавства.

Прокуратура встановила що дамба не перебувала на балансі підприємства, яке її продало, а тому цивільно-правові угоди про її відчуження не укладалися. Кошти до каси підприємства за вказаною угодою також не надходили. Тому міжрайонна прокуратура звернулася до апеляційного суду.
Окрім того, з метою повернення дамби державі прокурором пред’явлено позов про визнання недійсним прав власності на споруду та скасування державної реєстрації.

Автор: Администратор сайта