Куп’янському педофілу дали лише половину строку

Державний обвинувач просив призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6,5 років. Однак суд дав лише 3.

Куп’янський міськрайонний суд 27 липня засудив вчителя загальноосвітньої школи м. Куп’янська до 3 років позбавлення волі за ч.1 ст. 156 Кримінального кодексу України (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку), - повідомляє сайт прокуратури Харківської області. 

Нагадаємо, злочини були скоєні протягом лютого-вересня 2011 року стосовно трьох юнаків 1995-1996 років народження, 

Куп’янським міжрайонним прокурором Олексієм Хоменком підтримано державне обвинувачення у цій кримінальній справі. Підсудному інкримінувалось скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 та ч. 2 ст. 153 кримінального кодексу України Максимальне покарання за ними – 7 років позбавлення волі.

Державний обвинувач, враховуючи тяжкість вчиненого злочину та думку потерпілих, просив суд призначити підсудному покарання у вигляді шести з половиною років позбавлення волі.

Дії вчителя суд перекваліфікував з ч. 2 на ч. 1 ст. 156 Кримінального кодексу України та засуджено до 3 років позбавлення волі.

На вказаний вирок прокуратурою подано апеляційну скаргу у зв’язку з м’якістю призначеного покарання та порушенням кримінального законодавства.

Автор: Администратор сайта