Легіон «Свобода Росії» і РДК узяли під контроль російський хутір на кордоні з Харківщиною

Лозова Рудка на мапі / скрін Лозова Рудка на мапі / скрін

Хутір Лозова Рудка на кордоні Харківської та бєлгородської областей повністю під контролем російських добровольчих батальйонів.

Як передає «Слобідський край», про це повідомив координатор політичного Центру Легіону «Свобода Росії» Ілля Пономарьов.

– Легіон «Свобода Росії», РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Бєлгородської області рф у рамках спільної операції. Прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області повністю під контролем визвольних сил. У Тьоткіно Курської області зараз іде стрілецький бій, – повідомив він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Легіон «Свобода Росії» опубліковав звернення, в якому заявив, що вони «йдуть на вибори».

– Як і всі наші співгромадяни, в Легіоні ми мріємо про Росію, звільнену від диктатури Путіна. Але ми не просто мріємо: ми докладаємо всіх зусиль, щоб ці мрії реалізувати. Ми будемо відбирати у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. Росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, будуть без побоювання говорити, що думають. Росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого повинні. Росіяни житимуть вільно, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу, ГУР України заявляє, що російські добровольці діють як самостійні підрозділи, і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

– Легіон «Свобода Росії», РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян Росії. Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома, – сказав речник ГУР Андрій Юсов.

«Слобідський край» відслідковує ситуацію, читайте новини по темі на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко