Майно на півмільйона вкрали у військовому клубі під Харковом (ФОТО)

фото Регіонального медіа-центру МОУ фото Регіонального медіа-центру МОУ

Велика нестача у вигляді агрегатів та комплектуючих до літальних апаратів і автомобільної техніки мала місце у Вовчанському військово-патріотичному авіаційно-технічному клубі «Сокіл» імені Героя радянського Союзу М.І. Смільського.

Справою зайнялася Харківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України.

Так, ще у 1980-1990-х роках клубу на безоплатній основі було передано 13 одиниць автомобілів, 2 тренажери, 4 вертольоти типу Мі-2 та 2 літака Ан-2. У ті часи там активно проводилася допризовна підготовка громадян для Збройних Сил.

Зі змінами пріоритетів в Оборонному відомстві повстало питання щодо доцільності й далі проводити заняття із допризовної підготовки у Вовчанську. Тому у 2004-му році розпочалася процедура реформування установи.

- Нами встановлено, що у період з 2004 по 2013 роки через бездіяльність керівництва авіаційно-технічного клубу «Сокіл» та тих, хто відповідав за передачу і перевірку наявності військового майна державі нанесено збитків на суму понад 544 тисяч гривень. Зараз усі технічні засоби знаходяться у непридатному стані. За фактом скоєння кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, розпочато досудове розслідування, - пояснив старший прокурор Харківської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері юрист другого класу Іван Пузиревський.

- Ми ретельно вивчимо усі обставини розкрадання матеріальних засобів та в короткий термін направимо справу до суду. Дуже сподіваюся, що справедливе покарання Феміди спонукає інших осіб, яким доручено право розпоряджатися державним майном, серйозніше ставитися до своїх обов’язків, - зазначив Харківський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері радник юстиції Дмитро Шевченко.

Автор: Администратор сайта