Масштабна пожежа у Харкові: 15 людей загинули та 5 постраждали – ОНОВЛЕНО

Сьогодні, 21 січня, близько 15:00 у Харкові зайнявся будинок для літніх людей.

Горить двоповерхова будівля за адресою Нижня Гиївська, 150Б. За попередньою інформацією ДСНС Харківської області, ця будівля була переобладнана під будинок для літніх людей, пожежа виникла на другому поверсі.

На місці пожежі виявлено тіла 15 людей, 5 осіб постраждало. Площа пожежі складає 100 м кв.

До гасіння пожежі залучено 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки. Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, жодних офіційних установ для літніх людей за цією адресою не зареєстровано.

— Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці. Такої установи, яка за цією адресою обліковується, в жодному реєстрі Харківської області не існує. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального, — зазначив чиновник у коментарі Суспільному.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. 

— Доручаю Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому. Міністру внутрішніх справ — відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен. Закликаю місцеву владу — очільників міст та областей — максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких, — наголосив Володимир Зеленський. 

Читайте також: Ішов назустріч тепловозу: у Красноградському районі на коліях загинув чоловік

Автор: Андрій Соха