Масштабна пожежа в Ізюмі охопила три будинки - Фото, Відео

В Ізюмі на Харківщині сталася масштабна пожежа. Як повідомили сьогодні, 18 травня, в ДСНС, спочатку спалахнув один будинок, а потім вогонь перекинувся на два сусідні подвір'я.

Пожежа сталася 17 травня на вулиці Богдана Хмельницького, 6 в Ізюмі. Рятувальників викликали о 14:32.

Як повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області, на ліквідацію пожежі відразу направили черговий караул 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини на трьох пожежних автоцистернах. На допомогу рятувальникам також прибули ще дві пожежні автоцистерни комунальних підприємств.

Читайте також: У Роганській громаді згоріли 150 квадратних метрів будівель

На момент прибуття пожежних на приватному подвір’ї горіли житловий будинок, літня кухня, гараж, автомобіль “ЗАЗ”, а також велика кількість дров та непотребу, що використовувались господарями для опалення оселі. Загальна площа пожежі складала близько 300 кв. м.

Крім того, вогонь перекинувся на два сусідні подвір'я. З одного боку вже почали горіти дахи сусідської літньої кухні та сараю на площі 40 квадратних метрів, з іншого — горів дерев’яний паркан та почав підгоряти дах житлового будинку.

Щоб ліквідувати пожежу та захистити сусідське майно, надзвичайники застосували чотири пожежні стволи. Гасили пожежу 15 рятувальників. О 16:18 вогонь удалось взяти під контроль і відвести загрозу подальшого його розповсюдження. Проте ще до 21:42 рятувальники розбирали завали, горючі матеріали та мотлох, аби загасити всі осередки горіння.

За попередніми даними, причиною виникнення пожежі став підпал. Постраждалих немає.

Автор: Тамара Кіч