На Богодухівщині ліквідували загрозу вибуху бомби вагою 250 кілограмів

Фото:kharkiv.dsns.gov.ua Фото:kharkiv.dsns.gov.ua
Бомбу знайшли у Богодухові на території приватного будинку.

13 травня на номер «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілих металевих предметів, схожих за зовнішніми ознаками на вибухонебезпечні. Подія трапилась у Богодухові, на території приватного домоволодіння на пл. Героїв Чорнобиля, 9.

Як повідомили рятувальники, власник оселі копав котлован під будівництво нового житлового будинку. На глибині близько 3,5 метра ківш екскаватора зачепив якісь металеві предмети і викинув їх на поверхню. Придивившись уважно, робітники зрозуміли, що напевно мають справу з якимись застарілими боєприпасами.

Коли фахівці цивільного захисту Богодухівського райвідділу ГУ ДСНС України у Харківській області прибули на місце і провели ідентифікацію, було встановлено, що у котловані знаходилось більше 20 різноманітних снарядів і мін часів Другої світової війни.

 

Але найголовніше – серед них виявилась німецька авіаційна фугасна бомба вагою 250 кг. Вона мала і вибуховий заряд, і підривник, тому становила реальну загрозу людям і навколишнім об’єктам.

14 травня піротехнічна група навчального центру оперативно-рятувальної служби ДСНС провела розмінування та знешкодження цієї авіабомби та ще 57 інших боєприпасів: 22 артснарядів та 21 мінометної міни різних калібрів і 14 ручних гранат.

Постраждалих немає.

Читайте також: СБУ попередила спробу викрадення громадянина Росії. Фото, Відео