На Харківщині частішають випадки загибелі людей на пожежах – ДСНС

Фото ілюстративне / ДСНС України в Харківській області Фото ілюстративне / ДСНС України в Харківській області

У Харківській області фіксується різке збільшення кількості загиблих на пожежах. З 14 по 21 січня внаслідок побутових пожеж загинуло 6 людей. 

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 22 січня розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За його словами, найчастіше пожежі виникають через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, а також коротке замикання електричної мережі. 

«Закликаємо усіх мешканців Харківської області дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті, слідкувати за справністю пічного опалення, електрообладнання», – сказав Євген Василенко.

Також він доповів про хід робіт з розмінування територій Харківської області. За тиждень, що минув, сапери ДСНС знищили 180 вибухонебезпечних предметів.

Євген Василенко нагадав, що мінна небезпека в Харківській області залишається високою. Минулого тижня внаслідок підриву загинув житель селища Донець Ізюмського району.

«Попередньо, чоловік розбирав осколкову гранату, і вона здетонувала. Вкотре нагадуємо бути максимально уважними та обережними, ні в якому разі не чіпати вибухонебезпечні предмети, не перекочувати, а негайно телефонувати до ДСНС. Лише після цього приїдуть сапери та знешкодять вибухівку», – підкреслив Євген Василенко.

Нагадаємо, 21-22 січня у Харкові та області сталося три пожежі, внаслідок чого загинуло чотири людини.

Автор: Галина Гришко