На Харківщині інтернет-магазини щомісяця продавали наркотики на мільйон гривень

Фото: hk.npu.gov.ua Фото: hk.npu.gov.ua
У Харківській області викрили чоловіка і жінку, які організували продаж наркотиків через Інтернет. Про обшуки в оселях наркоторговців поліція повідомила 18 березня.

Поліцейські блокували роботу двох інтернет-крамниць, які продавали наркотики. За даними слідства, магазини отримували в середньому 100 замовлень на добу, а їх виручка за місяць складала близько мільйона гривень. Такий наркобізнес організували дві людини: 41-річна жінка взяла на себе функції адміністратора – приймала замовлення від клієнтів, а 31-річний чоловік зберігав удома психотропи і фасував їх для збуту.

Читайте також: У Ківшарівці підірвали банкомат і вкрали гроші

Правоохоронці провели обшуки в оселях наркоторговців – у Харкові та Чугуєві. У жінки поліцейські вдома знайшли 9 мобільних телефонів, ноутбук та системний блок ПК.  А в її подільника, окрім телефону та ноутбуку, вилучили також ваги (на яких були залишки наркотиків), пакети для фасування та пакети із залишками психотропної речовини PVP, насіння елітних сортів канабісу.

Наразі експерти вивчають всі вилучені речові докази та встановлюють осіб, які також причетні до торгівлі наркотиками. А слідчі проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу. Наркоторговцям загрожує до 12 років ув’язнення.

Також поліцейські встановлюють особи людей, які купували наркотики через ці магазини.

Автор: Андрій Соха