На Харківщині на вибухівці підірвалися та загинули двоє людей, ще двох поранено

Мінне поле в Ізюмському районі / Фото: ГУ НП Мінне поле в Ізюмському районі / Фото: ГУ НП

У Харківській області минулого тижня сталося два випадки підриву цивільних на вибухонебезпечних предметах.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 19 лютого розповів речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

За його словами, події сталися в селі Довгеньке Оскільської громади та поблизу села Черкаські Тишки Циркунівської громади.

– 16 лютого у селі Довгеньке на протипіхотній міні підірвалося троє чоловіків, двоє з них загинули, один – отримав травми. 17 лютого поблизу села Черкаські Тишки 42-річний цивільний на автомобілі наїхав на протитанкову міну. В результаті детонації боєприпасу чоловік отримав численні поранення. Його госпіталізовано до лікарні, – розповів Євген Василенко.

Євген Василенко вкотре звернувся до жителів області з проханням бути обережними та не пересуватися польовими дорогами, узбіччями та шляхами біля лісосмуг й водойм.

У разі знаходження вибухонебезпечного предмета його не можна чіпати. Помітивши ВНП, потрібно відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати за одним з номерів: «101», «102» або «112».

Нагадаємо, нещодавно  поблизу об’єктів критичної інфраструктури Ізюмського району сапери виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачами МВЧ-62.

Раніше ми писали, що найближчим часом в Україні планується збільшити чисельність підрозділів, які займаються гуманітарним розмінуванням.