На Харківщині рятувальники за день дістали дві автівки та «швидку». Відео, Фото

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
У Харківській області з 18 по 19 січня три рази викликали службу ДСНС для порятунку людей із снігових пасток.

У зв'язку зі зміною погоди на Харківщині збільшилася кількість викликів рятувальників. Про це повідомили в доповіді про оперативну обстановку ДСНС Харківської області.

Наразі відомо, що з 18 на 19 січня станом на 8-му ранку працівники ДСНС три рази допомагали водіям дістатися із снігових заметів. За цей час рятувальники дістали із пасток мікроавтобус, вантажівку та «швидку».

Читайте також: ДТП біля Рогані: дерево впало на автівку та заблокувало людей у салоні

Відтак, 18 січня о 13:59 у Харкові, на території «Обласного клінічного спецдиспансеру радіаційного захисту населення», вантажівка Volvo не могла самостійно рушити з місця через вкриту льодом дорогу. На допомогу прийшли рятувальники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС.

Крім того, о 23:30 надійшло повідомлення від бригади швидкої допомоги. У Богодухівському районі застрягла в сніговій пастці карета «швидкої». На допомогу медикам прийшли працівники 51-ї частини ДСНС, вони витягли «швидку» на розчищену дорогу.

- Були в епіцентрі подій близько опівночі. Довго намагалися посунути швидку, але сил не вистачало. Зате випхали кілька автівок і себе. Дуже страшно, коли швидка та ще й з пацієнтом опиняється отак посеред замету, - розповів «Слобідському краю» учасник подій.

Також 19 січня о 6:36 на автошляху Чугуїв – Великий Бурлук автомобіль з’їхав у кювет. Мікроавтобус Renault Trafic, у салоні якого перебувало 5 людей, не міг самостійно вибратися з кювету. Прийшли на допомогу рятувальники 50-ї частини ДСНС, які витягли автомобіль на дорогу.

Нагадаємо, що 16 грудня на дорозі Харків – Київ – Довжанський автомобіль Nissan вилетів у кювет та врізався в дерево, яке впало на нього. Внаслідок цього водія та двох пасажирок було заблоковано в салоні автівки. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Автор: Микита Гузенко