На Харківщині різко збільшилась кількість пожеж

За минулу добу в Харківській області сталася 51 пожежа сухої трави, очерету та сміття. Найбільші загоряння були в Печенізькій і Вовчанській громадах.

Про різке збільшення кількості пожеж на відкритих просторах Харківської області повідомили 7 серпня в регіональному управлінні ДСНС.

За даними рятувальників, протягом 6 серпня в області сталася 51 пожежа сухої трави, очерету та сміття. Це вдвічі більше, ніж було днем раніше. А за площею пожежі 6 серпня перевищили попередній день у 7,5 раза. І, як повідомляють у ДСНС, така тенденція триватиме й далі, зважаючи на прогнози синоптиків.

Нагадаємо, напередодні в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології попередили про нестійку, але спекотну погоду на ці вихідні. Також повідомлялося, що в лісах області переважатиме надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека.

Минулої доби, 6 серпня, найбільші пожежі на відкритому просторі в Харківській області сталися у селі Артемівка Печенізької громади та в селі Захарівка Вовчанської громади. Там вигоріло по 10 гектарів.

«Рятувальники оперативно відреагували на всі виклики та вчасно ліквідувавши загоряння. Значних збитків та втрати людського майна не допущено», - розповіли в ГУ ДСНС у Харківській області.

Також надзвичайники повідомили, що головними причинами таких пожеж зазвичай є неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок зі степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем під час відпочинку й проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Автор: Варвара Барська