На Харківщині затримали бойовика "ЛНР"

Члену терористичної організації "ЛНР" повідомили про підозру. Про це сьогодні, 23 березня, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Громадянин України, будучи у складі так званої «Луганської народної республіки», брав активну участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі. Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, чоловіка встановлено та затримано.

У його помешканні провели обшук. Там виявили і вилучили бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами.

Наразі чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 258-3, 263 КК України, а саме участь у терористичній організації та незаконне поводження з бойовими припасами.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.