У Харківському районі двоє безробітних викрадали огорожу з могил

22 березня у відділі комунікації поліції Харківської області повідомили, що двоє мешканців Покотилівки Харківської області знімали та здавали на металобрухт огорожу з кладовища.

У лютому до поліцейської чергової частини почали надходити скарги від людей, що на місцевому кладовищі пошкоджують могили та викрадають металеву огорожу.

Правоохоронці провели розшукові заходи та викрили зловмисників, які це роблять. Ними виявилися двоє безробітних мешканців селища Покотилівка, чоловіки 43-х та 50-ти років. Один з них раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Поліцейські встановили, що чоловіки причетні до 3 пошкоджень могил. Металеву огорожу, яку вони знімали, зловмисники здавали у пункт прийому металу, а отримані за вироби гроші витрачали на власні потреби.


фото hk.npu.gov.ua

Слідчі внесли факт події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років, чоловікам уже повідомили про підозру в скоєнні злочину.

Автор: Олеся Скачко