На Харківському напрямку обстановка динамічно змінюється – Генштаб ЗСУ

Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку минулої доби росіяни здійснили 22 штурмові дії, із них 14 ще тривають.

Як передає «Слобідський край», про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Ведуться бойові дії на напрямках Пильна Лук’янці, Пильна Глибоке, Пильна Олійникове, Муром Бугруватка. Крім того, противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча Глибоке, Олійникове Глибоке, Олійникове Лук’янці, Муром Стариця, Плетенівка Тихе.

Протягом доби на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, із них 14 ще тривають.

Ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто в складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів.

На даний час ворог має тактичний успіх. Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону.

Попри те, що ворог має певний тактичний успіх, його втрати величезні. Тільки в атаках на прикордонний Вовчанськ українські захисники знищили близько сотні окупантів, повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник. 

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбивали атаки в районах населених пунктів Петропавлівка, Берестове, Стельмахівка та Андріївка.

Окрім атак на фронті, росіяни задіяли велику кількість інформаційно-психологічних операції, намагаючись посіяти у мешканців регіону панічні настрої, зневіру та дестабілізувати ситуацію. 

Прошу всіх максимально відповідально ставитися до будь-яких інформаційних джерел та звертати увагу на офіційні повідомлення, наголосив Сергій Мельник.

Нагадаємо, минулої доби окупанти обстрілювали Харківську область з авіації, РСЗВ, мінометів. Унаслідок ворожих ударів були поранені мирні мешканці, зруйновані житлові будинки, цивільна інфраструктура та автомобілі.