На хабарі попався начальник районної податкової на Харківщині

http://vikna.stb.ua http://vikna.stb.ua
Встановлено, що начальник податкової інспекції з серпня минулого року вимагав від директора товариства хабара в сумі 150 тис. грн. за зменшення в акті перевірки діяльності ТОВ суми донарахувань.

Із заявою про вимагання у нього хабара з боку начальника податкової інспекції до прокуратури звернувся директор товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Хабарника викрили прокуратура Харківської області спільно з відділом внутрішньої безпеки при Державній податковій службі (ДПС) в області, повідомили у прес-службі облпрокуратури.

У зв’язку з цим прокуратурою області розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара) КК України.

При здійсненні контролю за вчиненням злочину податківець одержав у кінці лютого від директора ТОВ частину обумовленої суми – 20 тис. грн., а 22 березня – ще 100 тис. грн. Після цього він був затриманий працівниками прокуратури та відділу внутрішньої безпеки ДПС в області.

Хабарнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Автор: Администратор сайта