На Харківщині податківець разом з дружиною відібрали будинок у чоловіка

Як повідомили 3 лютого в обласній прокуратурі, колишньому працівнику управління Державної фіскальної служби у Харківській області та його дружині повідомили про підозру в шахрайстві.

За даними Харківської обласної прокуратури, колишній податківець зібрав інформацію про самотнього чоловіка, який мешкав у заміському будинку. Далі посадовець, аби увійти до своєї "жертви" в довіру, давав чоловіку гроші, продукти харчування та алкоголь. Налагодити контакт з власником будинку допомогло й те, що чоловік зловживав та не мав постійного заробітку.

Тому під час розмов, підозрюваний обіцяв самотньому господарю будинку інше помешкання з кращими умовами та невеликими комунальними платежами. Аби в податківця не виникло питань щодо декларування майна, він залучив до справи свою цивільну дружину.

Саме на жінку він мав намір оформити будинок. Далі у будинку з' явився другий власник. Потім подружжя отримало підроблену довіреність, згідно з якою другий господар дому начебто уповноважив продати належну частину будинку.

Шляхом обману колишній посадовець заволодів заміським будинком чоловіка та завдав йому шкоди на суму понад 750 тисяч гривень. Але фактично потерпілий грошей за заміський будинок не отримав.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.

Читайте також: У Харкові затримали рецидивіста, який жорстко зґвалтував дівчину

Подружжя підозрюють за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою зі своєю цивільною дружиною, в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.