На Зміївщині дівчата гралися із сірниками та підпалили луки

Через пожежу в Змієві на Харківщині вигоріло 1,5 гектара луків. Батькам дівчат виписали адмінпротокол, повідомили 13 квітня у пресслужбі поліції Харківської області.

Повідомлення про те, що в Змієві горять луки, правоохоронці отримали 11 квітня о 17.34. Поліцейські разом з рятувальниками відразу виїхали до місця події. Як стало відомо, суха трава загорілася внаслідок підпалу. Полум'я постійно перекидалося на різні ділянки місцевості, і пожежні змогли приборкати вогонь тільки на другу добу. Загалом вигоріло 1,5 гектара луків.

Поліцейські встановили особи підпалювачів. Ними виявилися двоє дівчат 11 та 12 років. Вони розказали, що гралися із сірниками. Трава випадково загорілася, і, коли вогонь почав поширюватись у різні боки, дівчата злякалися та втекли.

Читайте також На Золочівщині через спалювання сухостою пенсіонер отримав опіки

На батьків дівчат правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей ) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За протоколом, батькам загрожує попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Вероніка Добриня