На Золочівщині через спалювання сухостою пенсіонер отримав опіки

Фото depositphotos.com Фото depositphotos.com
Пожежа сталася напередодні в селі Стогнії на Харківщині, про це повідомили 12 квітня в Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Як розповів «Слобідському краю» речник ДСНС Ігор Лупандін, повідомлення про пожежу в селі Стогнії на Золочівщині рятувальна служба отримала 11 квітня о 13.30. Як стало відомо, літній чоловік  1940 року народження спалював у районі своєї ділянки сміття та суху траву. Але через сильний вітер вогонь почав значно та швидко поширюватись. Спочатку чоловік намагався самостійно загасити загоряння, але це йому не вдалося, тому довелося викликати пожежних.

Рятувальникам  удалося ліквідувати пожежу близько 15-ї години дня. Внаслідок загоряння пенсіонер отримав значні опіки, його госпіталізували в опіковий центр Харкова.

Читайте також У пожежі на Дергачівщині загинув пенсіонер

Ще одна пожежа на Золочівщині через підпал сухої трави трапилася в садовому товаристві «Будівельник», там згоріло п'ять побутових вагончиків. На щастя, постраждалих у цій пожежі немає.

Загалом, за інформацією ДСНС,  за минулу добу пожежні 150 разів гасили займання сухостою та сміття в Харківській області площею близько 160 гектарів.

В Управлінні попереджають, що вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури, а також завдає матеріальних збитків. До 5 років ув'язнення може загрожувати за підпал з тяжкими наслідками для природи.

Автор: Олеся Скачко