На Золочівщині вибухнув автомобіль та гараж. Фото

Через вибух постраждав чоловік.

28 травня о 22:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території одного із приватних домогосподарств у селищі Золочів. За первинною інформацією горів автомобіль Mercedes Sprinter та гараж.

Коли рятувальники прибули на місце події, вогонь повністю охопив мікроавтобус та гараж. Назустріч рятувальникам з палаючої машини вибіг господар домоволодіння, 1968 року народження. Він був у шоковому стані, весь одяг на ньому був обвуглений. Невдовзі чоловік втратив свідомість, бо мав 70 % опіків тіла. Його негайно госпіталізували каретою швидкої медичної допомоги до опікового центру Харкова.

Як згодом стало відомо, чоловік переливав паливо з пластикової ємності, що знаходилась у машині, в ємність, що була в гаражі. Для цього він використовував електричний насос, в якому раптом сталося коротке замикання і паливо почало горіти. Вмить загорівся мікроавтобус. Щоб його врятувати, чоловік сів за кермо і виїхав з двору. Біля колодязя він зупинився. На цей час вся машина та паливо всередині неї палали.

Відразу після прибуття рятувальників в автомобілі стався вибух, полум’я охопило колодязь. Ще через кілька хвилин стався вибух у підвалі гаража, де також зберігалось паливо. В результаті цього вибуху будівлі гаража, літньої кухні та сараю, що стояли поруч з гаражем, повністю зруйнувались. На щастя, минулось без втрат з боку рятувальників.

Загальна площа пожежі складала більше за 110 кв. м.

Керівник гасіння пожежі негайно викликав додаткові сили та засоби. До місця події були направлені 1 відділення 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини з м. Дергачі та добровільна пожежна команда ДО «Комбінат «Світанок».

Читайте також: Через масові звернення людей в області поновили відмінену електричку

Загалом у заходах з ліквідації пожежі брали участь 15 чоловік особового складу ДСНС, 3 волонтери та 4 одиниці пожежної техніки, подано 2 водяні пожежні стволи та 1 пінний. Завдяки оперативним зусиллям рятувальників о 22:44 вогонь удалось локалізувати і врятувати житловий будинок. О 07:30 пожежу повністю ліквідовано.

Наразі встановлюються всі обставини даної надзвичайної події.