Над Харковом ЗСУ збили російську ракету: про що свідчать уламки

Уночі 13 липня силами протиракетної оборони ЗСУ над Харковом було збито ворожий снаряд від зенітно-ракетного комплексу«С300».

За повідомленням начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, сьогодні вночі наше ПРО збило ракету рашистів ЗРК «С300».

Снаряд не здетонував, розвалився на частини, які впали неподалік житлового кварталу Холодногірського району. На щастя, постраждалих немає.

За адресою виїжджали співробітники слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції та ДСНС. Слідчі знайшли носову та хвостову частини ракети як речовий доказ військових злочинів. 

Відомо, що зенітно-ракетні комплекси С-300 призначені в першу чергу для ураження літаків. Але росіяни використовують їх для ударів по наземних цілях, що є неєфективним. 

Як повідомляють  аналітики  Інституту з вивчення війни, використання ракет С-300 для обстрілів наземних об'єктів свідчить про те, що у росії закінчуються ракети класу "земля-земля", або деталі для систем наведення ракет "повітря-повітря". 

 

Автор: Інна Можейко