Неповнолітні побили 41-річного харків'янина просто на вулиці

http://bigpicture.ru/ http://bigpicture.ru/
17-річного злочинця засудили до п'яти років позбавлення волі.

За інформацією ГУ МВС України у Харківській області, у березні цього року 41-річний харків'янин став жертвою розбійного нападу групи неповнолітніх. За словами потерпілого, ввечері він направлявся додому. Несподівано до нього підійшли четверо юнаків та попросили закурити. В той же момент він отримав удар кулаком в область щелепи, після чого хлопці всі разом почали лупцювати його руками та ногами. Зловмисники стягнули з нього куртку та зникли з місця злочину.

Потерпілий написав заяву у міліція та описав прикмети нападників — їх приблизний зріст, вік, зовнішність.

За підозрою у скоєнні тяжкого злочину був затриманий раніше засуджений за крадіжки 17-річний хлопець. На той момент він знаходився на обліку кримінальної міліції у справах дітей. Згодом в міліції опинилися і його помічники. Всі увони були неповнолітніми, а одному навіть не виповнилось чотирнадцяти років. Слідчі встановили, що злочинці діяли з корисних мотивів, маючи на меті отримати гроші та інші цінності злочинним шляхом. Але юним зловмисникам не пощастило - кишені куртки потерпілого виявилися порожніми.

Під час досудової перевірки слідством було встановлено, що окрім розбоїв молодик промишляв ще й крадіжками кришок каналізаційних люків, які здавав на металобрухт.

За даними фактами було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187(розбій) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка)Кримінального кодексу України. Суд визнав 17-річного хлопця винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

Автор: Администратор сайта