Під час збуту наркотиків і отримання хабаря зловили трьох харківських міліціонерів. Подробиці

http://korrespondent.net http://korrespondent.net

19 березня трьох харківських міліціонерів затримали за підозрою у збуті наркотиків.

Про це повідомив начальник Управління Прокуратури Харківської області Олександр Бабіков. прокуратура отримала матеріали від СБУ Хакрівської області.

- Співробітники СБУ Харківської області отримали оперативну інформацію про протиправну діяльність співробітника одного з райвідділів міліції м.Харкова. 22-річний офіцер організував незаконний збут наркотиків серед наркоманів. В подальшому у цих осіб він вимагав гроші за непритягнення їх же до кримінальної відповідальності. Наші матеріали перевірки були передані в прокуратуру, яка розпочала на їх основі досудове розслідування. Був розроблений детальний план документування незаконного збуту наркотиків, фальсифікації злочинів, здирництві і отриманні хабара цим співробітником міліції, - розповідає заступник начальника Управління СБУ в Харківській області Віктор Коломієць.

Основним організатором злочинної групи був 22-річний оперуповноважений Комінтернівського райвідділу міліції м. Харкова, старшим лейтенантом. Також у групі були оперуповноважений сектору карного розшуку Фрунзенського райвідділу 1986 року народження і його колега по тому ж відділу 1979 року народження, старший лейтенант.

За інформацією прокурора, злочинна група реалізовувала наркотики (марихуану) серед наркоманів м. Харків. У свою чергу три наркомани в одній з харківських квартир вживали наркотики. 

Міліціонери, які самі ж збували марихуану наркоманам, вимагали від них хабар у 24 тис. грн за непритягнення до кримінальної відповідальності. 

Натомість учасники злочинної групи отримали 1 тис. доларів та 4 тис. 300 грн хабаря. Хабар передавали на квартирі, де спритників і затримали співробітники СБУ та прокуратури за участю силових підрозділів міліції. 

Досудове розслідування тривало з 6 березня, співробітники увесь цей час документували організацію збуту наркотиків, отримання хабаря. Затриманим міліціонерам висунули звинувачення по чотирьом статтям Кримінального кодексу:  ст.364 ч.3 — “зловживання владою або службовим становищем”, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, ст.162 ч.2 — “незаконне проникнення у помешкання”, передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, ст.368 ч.3 — “вимагання хабара групою осіб”, санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років, а також ст.307 ч.2 — “незаконний збут наркотичної речовини”, покарання у вигляді позбавлення волі від 6 до 10 років.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта