Під виглядом соцпрацівників відбирали квартири: у Харківській області викрили шахрайську банду

Троє харків’ян, утиралися у довіру до літніх людей під виглядом соціальних працівників, а потім відбирали квартири. Станом на 19 травня, всім учасникам ОЗГ повідомили про підозру в шахрайстві.

Як повідомили в ГУ НП у Харківській області, злочинна група діяла на території Харківської області з 2018 року. До складу групи входили 43-річний безробітний, 69-річний пенсіонер, який працює сторожем у дитячому садку, і  40-річна безробітна жінка. Своїми жертвами вони обирали самотніх літніх людей з нерухомістю в Харкові.

Під виглядом працівника соціальної служби жінка втиралася у довіру до літніх людей, обманом отримувала зразки їх підпису та почерку, а також документи на квартиру. Потім учасники групи підробляли довіреності від імені власників на право розпорядження нерухомістю і продавали її.

Читайте також: У Первомайському піймали на гарячому вимагача неіснуючих боргів

Щоб без проблем показати квартири потенційним покупцям, зловмисники насильно вивозили власників за межі міста.  У ході обшуків за місцями мешкання учасників групи вилучено підроблені довіреності, правовстановлюючі документи на квартири, списки самотніх пенсіонерів та інші докази.

Наразі всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за кількома статтями  ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 146 (викрадення); ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підробка документів); ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа, вчинене організованою групою) ККУ.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

 

Автор: Тамара Кіч