Поліцейські піймали рецидивіста, якого розшукували за вбивство в Зміївському районі

Вбивцею виявився 37-річний неодноразово судимий житель Зміївського району Харківської області.

За даними відділу комунікації поліції Харківської області, вбивство сталося у вересні цього року в селі Артюхівка. До поліції Зміївського району звернулася 45-річна жителька Покотилівки. Вона повідомила, що знайшла мертвим свого колишнього чоловіка в його будинку.

На місці події поліцейські виявили тіло чоловіка на дивані, вкрите ковдрою. Експерти зафіксували факт насильницької смерті та вилучили речові докази і ймовірне знаряддя вбивства.

Згідно з висновками судово-медичних експертів, причиною смерті 50-річного чоловіка стала відкрита черепно-мозкова травма. Також під час огляду поліцейські виявили чавунний казан з плямами крові.

Слідчі  розпочали за даним фактом досудове розслідування та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Також на знарядді вбивства експерти виявили сліди ДНК невідомого чоловіка, який у момент вбивства, ймовірно, перебував за місцем мешкання потерпілого.

Окрім цього, оперативники зафіксували факт надходження кількох десятків телефонних дзвінків на номер колишньої дружини вбитого з незнайомого мобільного телефона. Проаналізувавши усі дані, працівники карного розшуку продовжили встановлювати особу чоловіка, який би міг скоїти злочин.

Вони з'ясували, що на початку липня потерпілий прямував у кількох автобусах з Харкова до Артюхівки з невідомим чоловіком. Обидва вийшли на одній зупинці.

Завдяки проведеним заходам поліцейські оперативним шляхом установили цю особу. Ним виявився 37-річний раніше неодноразово засуджений житель Зміївського району.

Далі правоохоронці зібрали беззаперечні докази причетності чоловіка, й 14 грудня харківські поліцейські затримали зловмисника в Дніпропетровській області в одному з реабілітаційних центрів.

Як установили слідчі, між чоловіками стався конфлікт через неприязні стосунки. У результаті чого затриманий завдав чоловіку кілька ударів чавунним казаном по голові та зник з місця події.

Читайте також: У Зміївському районі всю ніч гасили пожежу на тепловій електростанції

На даний час слідством вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру в скоєнні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті йому загрожує до п'ятнадцяти років тюремного ув'язнення або довічне позбавлення волі.

Автор: Марина Проценко