Понад чверть мільйона гривень вкрали у пенсіонера в центрі Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua Фото: hk.npu.gov.ua
Жертвою грабіжника став 64-річний водій.

8 січня до Шевченківського відділу поліції зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що на перехресті вулиць Сумської та Дерев'янка невідомий заволодів шкіряним рюкзаком 64-річного харків’янина. В сумці знаходилося 10 тисяч доларів США (близько 240 тисяч гривень), 30 тисяч гривень і особисті речі чоловіка.

Крадіжка сталася, коли чоловік міняв пошкоджене колесо своєї автівки. Чоловік бачив, що з місця злочину зловмисник поїхав на чорній «Тойоті».

За адресою виїжджали керівники та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. Працівники поліції вилучили речові докази.

Співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками карного розшуку Шевченківського відділу поліції та патрульними затримали 35-річного громадянина Грузії. У чоловіка вилучено банківську картку та візитки потерпілого, рукавиці, металеві ножиці та 7 предметів, схожих на металеві «їжаки» для пошкодження коліс автомобілів.

За даним фактом слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: На Харківщині затримали чоловіка, який у паливному баку авто перевозив наркотики