Пожежі на Харківщині знищили понад 18 гектарів екосистем

Фото ГУ ДСНС у Харківській області Фото ГУ ДСНС у Харківській області
1 і 2 жовтня пожежі виникали у різних районах області, як у лісах, так і на відкритих територіях. У результаті вигоріло 18,5 гектара екосистем.

Минулої доби склалася надзвичайно складна оперативна обстановка з пожежами. Про це повідомили у ГУ ДСНС у Харківській області. За даними служби, упродовж доби на Харківщині виникло 48 загорянь на площі близько 18,5 гектара.

Найбільш резонансні пожежі сталися у трьох районах області.

Так, 1 жовтня у Куп`янському районі в селі Колесниківка, за межами Куп`янського лісгоспу вдень горіла трава, очерет на площі 5 га та хвойна і листяна підстилка на площі 4 га. Пожежу гасили три відділення ДСНС. О 23:40 пожежу вдалося ліквідувати.

О 21:06 в смт Борова на відкритій території по вулиці Східній горіла трава на площі понад 1,8 га. На місці пожежі працювало одне відділення ДСНС. О 22:50 пожежу вдалося ліквідувати.

Читайте також: Постраждалі у пожежах на Дворічанщині отримають допомогу від облради

Уночі о 01:02 у Вовчанську трапилось загоряння за межами лісного господарства. Горіла хвойна підстилка на площі 1 га. На гасінні пожежі працювали вогнеборці та лісники з п'ятьма автоцистернами ДСНС і трьома автоцистернами лісгоспу. О 04:38 пожежу локалізували.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

2 жовтня у східних областях (Харківська, Луганська та Донецька області), більшості районів Одеської області утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Автор: Тамара Кіч

Теги: