Працівників лісгоспу в Балаклійському районі судитимуть за збитки у 5,6 мільйона гривень

За незаконну рубку лісу в Харківській області перед судом постануть 11 працівників лісгоспу.

Мова йде про 10 працівників Балаклійського лісового господарства та одного майстра лісу. Як повідомили 7 грудня в пресслужбі Харківської обласної прокуратури, обвинувальний акт за фактом службової недбалості вже скерували до суду.

Так, перед судом відповідатимуть директор державного підприємства, троє лісничих, двоє старших майстрів лісу та чотири майстри лісу за ч. 2 ст. 367 КК України. Крім того, стосовно ще одного майстра лісу до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 367 КК України.

Усіх працівників лісгоспу обвинувачують у тому, що вони не забезпечили зберігання майна державного підприємства. Через це невстановлені особи незаконно вирубали майже 500 дерев на території лісгоспу.

Також в прокуратурі повідомили, що загальна сума збитків сягає майже 5,6 мільйона гривень. Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване в Полтаві, оперативний супровід — Служба безпеки України.

Читайте також: У Чкаловській ОТГ під час пожежі загинули годованці

Санкція ч. 1 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 34 тисяч гривень до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк до двох років. Ще одним із різновидів покарання, які значаться у цій статті, — обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 4250 гривень до 12750 гривень або без такого.