Причиною масштабної пожежі у Дворічанському районі був підпал - лісгосп

Фото kh.dsns.gov.ua Фото kh.dsns.gov.ua
Осередки займання виявили на полігоні побутових відходів.

Співробітники Куп’янського лісгоспу, які разом із місцевими жителями почали гасити вогонь у лісі, виявили осередки займання. Про це повідомив у програсі "Тема дня" на Суспільному керівник лісгоспу Юрій Попченко.

 — Причина займання — це полігон побутових відходів, який знаходився там поблизу села. І це, можна сказати, був підпал. Тому, що у нас підпал був у двох місцях, і одразу два осередки пожежі виявили у цьому лісництві, — сказав Юрій Попченко.

Читайте також: Пожежа у Дворічанському районі: погорільцям виплатять по 300 тисяч гривень

За інформацією заступника начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Анатолія Торяника, станом на 8 вересня у  Дворічанському районі ще  існують три осередки, які можуть спалахнути повторно: тліють чагарники, куди неможливо дістатися технікою. Рятувальники обходять територію. У Дворічанському районі працюють близько 10 одиниць пожежної техніки.

Загальна площа вигорілих лісів у Дворічанському районі склала 405 га. Скільки потрібно коштів на відновлення лісу, ще рахують. За словами керівника Куп’янського лісгоспу Юрія Попченка, лише на прибирання та підготовку території для висадки нових дерев потрібно кілька мільйонів гривень.

Власних коштів лісгоспу на ці роботи не вистачить, говорить Юрій Попченко. Відновлення згорілих ділянок планують розпочати вже цього року. Сіянців з розсадника Куп’янського лісгоспу вистачить, щоб оновити п'яту частину вигорілих територій.

 

Автор: Тамара Кіч

Теги: