Регіональну надзвичайну ситуацію введено на Харківщині

21.03.2020 17:06 COVID-19
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
Таке рішення було прийнято 21 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами голови ХОДА Олексія Кучера, на Харківщині введено надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Він підкреслив, що такий крок у разі необхідності дозволить оперативно приймати управлінські рішення. Нагадаємо, 20 березня у харків'янки, яка наразі перебуває у Києві, було виявлено коронавірус.

— Сьогоднішнім рішенням введено не надзвичайний стан, а надзвичайна ситуація регіонального рівня. Що це значить? Створено штаб, я керівник штабу. Ми будемо в оперативному порядку координувати всі дії. Надзвичайна ситуація регіональна надає можливість, не порушуючи констититуційних прав, свобод людей, прийняти управлінські рішення фактично в ручному режимі досить швидко. Наприклад, ми можемо перекрити кордони для того, щоб з інших областей, в яких зафіксовано більше уражень коронавірусом, просто не допускати. Якщо буде поширюватися коронавірус, ми можемо швидко зупинити транспорт, — пояснив губернатор.

Також він зазначив, що наразі вивчається питання повного зупинення громадського транспорту.

— Громадський транспорт ми поки що не зупиняємо, однак активно вивчаємо цю можливість, — заявив губернатор.

За інформацією МОЗ, станом на 10:00 21 березня в Україні 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 15 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Чернівецька область — 25 випадків (1 летальний, 1 одужання)
Житомирська область — 2 випадки (1 летальний)
Київська область — 3 випадки
Донецька область — 1 випадок
Дніпропетровська область — 2 випадки
Івано-Франківська область — 2 випадки (1 летальний)
Львівська область — 1 випадок
Тернопільська область — 1 випадок
Харківська область — 1 випадок
м. Київ — 3 випадки

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Упродовж 20 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 80 підозр на COVID-19. Усього з початку 2020 року надійшло 450 повідомлень про підозру на COVID-19.

Читайте також: У райлікарень Харківщини намагалися забрати апарати штучної вентиляції легень