Рекордну партію кокаїну вилучили у центрі Харкова. Відео

Фото: прес-центр СБУ Фото: прес-центр СБУ
Під час збуту кокаїну було затримано чотирьох наркоторговців

22 листопада у центрі Харкова, на вулиці Жон Мироносиць, 13, під час збуту кокаїну було затримано чотирьох наркоторговців. Вилучена партія наркотиків є рекордною для Харківської області за останні п’ять років, її роздрібна вартість за цінами «чорного ринку» становить понад п’ять мільйонів гривень, — повідомляють у СБУ. 

— Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність міжрегіонального угруповування торговців кокаїном. Під час операції спецпризначенці встановили, що до складу злочинної групи входять мешканці різних регіонів країни. Зловмисники організували контрабандне ввезення кокаїну високої очистки з Європи до України. У рамках кримінального провадження правоохоронці виявили низку фактів збуту важкого наркотику, — повідомив начальник прес-центру в Управлінні СБ України в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці у Facebook. 


Правоохоронці вилучили у наркоділків два вакуумних пакети з кокаїном загальною вагою понад один кілограм, портативні ваги та травматичну зброю.


Слідчими СБУ здійснюється кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 та ст. 307 Кримінального кодексу України. Наразі затриманим оголошено підозри у скоєнні злочину та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. 

Автор: Тетяна Василець