Родинам загиблих харківських альпіністів Пакистан відмовився платити компенсацію

http://www.mignews.com/ http://www.mignews.com/
Пакистанська сторона не вважає себе відповідальною за дії терористів.

Як пише “Дзеркало тижня”, офіційний Ісламабад не вважає себе винним у трагедії біля підніжжя гори Нанга-Парбат і відмовився виплачувати моральну компенсацію сім'ям розстріляних українських альпіністів.

"Пакистанська сторона заперечує наявність вини свого уряду у згаданій трагедії і можливість сплати такої компенсації з огляду на те, що загибель громадян України сталася внаслідок вчинення злочину членами ісламістського терористичного угрупування" Джундуллах ", діяльність якої є незаконною і переслідується в Ісламській Республіці Пакистан", - повідомили в прес-службі українського МЗС.
Більше того, пакистанські туроператори спочатку навіть відмовлялися повертати учасникам української експедиції гроші за невикористані дні походу, проте згодом "певну суму альпіністам повернули".

Таку позицію прокоментував також президент ФАС ХО Геннадій Копейка.

“Сім'ї загиблих альпіністів не отримували жодної офіційної інформації про виплату компенсації Пакистанським урядом і про розміри такої компенсації. Ми зараз вивчаємо процедуру вирішення даного питання. Є пропозиція про надання безкоштовної допомоги в отриманні компенсації від великої юридичної фірми. Найближчим часом будуть подані в МЗС України офіційні колективні звернення з цього приводу. В оформленні пенсій у зв'язку з втратою годувальника теж виникає багато складнощів зі збору необхідних документів. Родичам загиблих надані всі необхідні консультації з боку Пенсійного фонду Харківської області та виявляється повне сприяння”, - сказав Геннадій Копейка.

Нагадаємо, учасники Харківської експедиції на Нанга-Парбат Свергун Ігор (керівник), Кашаєв Бадаві і Коняєв Дмитро загинули  22 червня в результаті нападу озброєних бандитів на базовий табір під вершиною.

Автор: Администратор сайта