Розстріл автівки у Харкові: основні версії слідства

Фото: facebook.com/Kharkov.City Фото: facebook.com/Kharkov.City
Правоохоронці встановили особу загиблого водія та озвучили версії вбивства.

В ніч з 4 на 5 листопада на вулиці Клочківський поблизу будинку 191 з автоматичної зброї було розстріляно автомобіль Audi. Водій загинув на місті. Правоохоронці виявили вогнепальні отвори на лобовому склі та на водійських дверях. Автівка була зачинена з середини. Слідчі припускають, що стрілок був один, але діяв дуже професійно, також не виключають, що була ще одна людина, яка допомогла вбивці швидко зникнути з місця.

Протягом години слідством було внесено відомості в ЄРДР за ч.1 ст. 15 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Призначено невідкладно 25 судових експертиз з різних напрямків роботи.

Також було встановлено особу вбитого. Їм виявився 45-річний Едуард Аксельрод, уродженець міста Барнаул, який вже багато років проживав у Харкові і був громадянином України. За інформацією поліції, чоловік планував займатися підприємницькою діяльністю, тому налагоджував підприємницькі зв’язки у Харкові. Вже встановлено, що автівка належала не загиблому. Під час обшуку правоохоронці вилучили в автомобілі речовини, які можуть бути забороненими. Що саме це за речовини покаже експертиза, яка наразі триває.

Слідство відпрацьовує кілька робочих версій.

— В ході кримінального впровадження слідством було висунуто три версії вбивства, - повідомив заступник начальника ГУНП в Харківській області-начальник слідчого управління Сергій Чиж. — Перша: умисне вбивство вчинене з кола оточення потерпілого з корисливих мотивів, помсти тощо. Друга версія: умисне вбивство вчинене через борги і зобов’язання, можливо, його особисті, або ті, які були перед ним. Третя версія: вчинене вбивство з метою перерозподілу сфер впливу кримінального середовища Харкова.

Щодо заяви генпрокурора України Юрія Луценка, про те що загиблий мав зв’язок з замовником та організатором вбивства колишнього депутат Держдуми РФ Дениса Вороненкова, то слідство не виключає і цієї версії. Сергій Чиж зазначив, що триває паралельне кримінальне провадження.

Юлія Міронюк

Автор: Администратор сайта