У Балаклійській громаді горів ліс: гасили майже добу

Лісова пожежа сталася біля села Борщівка Балаклійської громади Ізюмського району. Горіла хвойна підстилка, вогонь мало не перекинувся на верхні яруси дерев.

Про пожежу в лісовому масиві працівники місцевого лісгоспу повідомили рятувальникам 16 вересня о 9.41. Як повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області, вже через 10 хвилин перший пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС прибув на допомогу лісникам і приступив до гасіння вогню.

пожежа в Балаклійському лісі

Читайте також: У Барвінківській громаді ледь не згоріло поле пшениці

На той момент площа низової пожежі складала 4 гектари. Існувала загроза перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев. Також горіла суха трава на окраїні лісу на площі 1 гектар. Складності в гасінні пожежі  додавав сильний вітер та віддаленість джерел з водою.

Зважаючи на це, до ліквідації пожежі лодатково залучили дві пожежні автоцистерни ДСНС, одну пожежну цистерну місцевого комунального підприємства та одну автоцистерну відомчої пожежної охорони Міноборони.

Завдяки спільним оперативним діям о 13:40 вогонь удалось локалізувати. Проте лише о 07:10 наступного дня загоряння повністю ліквідували.

– Дув сильний вітер, існувала загроза, що якась іскра розгориться, тому рятувальники чергували цей час і гасили локальні осередки тління, – розповів Слобідському краю речник ГУ ДСНС Дмитро Чайка.

Причини пожежі встановлюються.

Автор: Тамара Кіч

Теги: