У Балаклійському районі чоловік викрав автівку та поїхав кататися

Фото: Поліція Харківщини Фото: Поліція Харківщини
22-річний мешканець села Вербівка побачив біля одного із сусідських будинків відчинений транспортний засіб з ключами в замку запалювання.

Як повідомили в Головному управлінні поліції в Харківській області, скориставшись нагодою, чоловік дочекався, поки стемніє, сів за кермо та поїхав кататися.

У ході патрулювання території обслуговування 1 січня група реагування патрульної поліції Балаклійського відділу помітила автомобіль ВАЗ, який у темну пору доби рухався без увімкненого світла фар.

На вимогу правоохоронців зупинитись водій не відреагував і стрімко почав набирати швидкість, намагаючись втекти. Під час переслідування правопорушник не впорався з керуванням та був зупинений.

Власник транспортного засобу навіть не здогадувався про те, що його автівку викрали. Весь цей час 29-річний чоловік гостював у родичів у селі Вербівка, а про злочин дізнався пізно вночі від працівників поліції.

Читайте також: У Харкові через гірлянду загорілася квартира

Транспортний засіб повернутий власнику. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.