У Дергачівському районі стався вибух газу, є постраждалі — Оновлено

За попередньою інформацією в результаті події на Харківщині постраждали четверо людей.

Близько 11:47 поліція отримала повідомлення від диспетчера Державної служби з надзвичайних ситуацій про те, що на території газопереробної станції стався вибух природного газу без подальшого загоряння.

Задимлення склало близько 200 кв. метрів.

Читайте також: У Вовчанському районі сталася пожежа на території спортивної школи

На місце події терміново виїхали керівництво Дергачівського відділу поліції, слідчо-оперативна група. Усі обставини події наразі встановлюються.

ОНОВЛЕНОЗа інформацією прес-слубжи Харківської ОДА, за словами  керівника Центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф Віктора Забашти, під час вибуху постраждало 9 осіб. Двох з них госпатлізували до Дергачівської ЦРЛ, усіх інших – до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. У поліції повідомили, що двоє осіб загинули.

ОНОВЛЕНО. Як повідомили в ХОДА, без газу залишилися 3500 осіб. Унаслідок аварії від газопостачання тимчасово відключені с. Дворічний Кут, с. Григорівка, смт Пересічне, с. Південний, смт Вільшани, с. Протопопівка, с. Ярошівка, с. Гуківка, с. Тернова, с. Польова.

ОНОВЛЕНО. За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає тюремне ув’язнення на строк від 2 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.