У Харкові біля лікарні знайшли тіло немовля

Тіло дитини в парку біля однієї з міських лікарень Харкова знайшов перехожий, про це 26 березня повідомили у пресслужбі поліції Харківської області.

26 березня близько 12.45 до поліції зателефонував чоловік та розповів, що, прямуючи через парк біля однієї з міських лікарень, побачив на землі тіло дитини, яке було присипане листям.

На місце негайно виїхали керівництво та слідчо-оперативна група Харківського районного управління № 2, експерти та криміналісти.

Тіло знайшли за 50 метрів від будівлі міської лікарні, де є гінекологічне відділення. Поліцейські, оглянувши  місце, з'ясували, що це немовля, але через те, що смерть дитини настала, ймовірно, кілька місяців тому, визначити за зовнішним виглядом, чому це сталося, неможливо.


Фото hk.npu.gov.ua

Наразі правоохоронці опитують персонал лікарні та перевіряють документацію та обліки породіль. У поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють осіб, які причетні до цього злочину.

Автор: Олеся Скачко