У Куп'янську засудили кредиторку, яка привласнила три мільйони гривень

Фото: ukrtourism.com Фото: ukrtourism.com
61-річну голову кредитної спілки засуджено на 10 років.

Протягом 2006-2010 років засуджена створила кредитну спілку та, працюючи на керівних посадах, здійснювала діяльність з надання фінансових послуг. Жінка залучала внески (вклади) членів спілки на депозитні рахунки, проте не мала намірів у подальшому виконувати договірні зобов’язання та повертати вкладені кошти.

Керівниця спілки склала та видала договори внеску на депозитний рахунок, квитанції до прибуткових касових ордерів та особові книжки вкладників кредитної спілки. Після складання документів понад 3 мільйони гривень на розрахунковий рахунок кредитної спілки жінка не внесла, а незаконно обернула їх на свою користь, використовуючи при цьому своє службове становище.

Читайте також: У Харкові заборонили купатися на трьох пляжах

Вироком Куп’янського міськрайонного суду Харківської області голову кредитної спілки засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади та займатись діяльністю, пов'язаною з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного їй майна.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дениса Коновалюка, обвинувачена свою вину не визнала.

Наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Автор: Марина Проценко

Теги: