У пожежах на Харківщині загинули чотири людини

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
За останню добу смертельні пожежі сталися в Ізюмському, Лозівському та Харківському районах області.

Протягом доби, із 28 на 29 грудня, на Харківщині сталося 10 пожеж: три – у Харкові, сім – у районах області. На жаль, вогонь забрав життя чотирьох жителів Харківщини.

28 грудня о 16.22 вогнеборці отримали повідомлення про пожежу в селі Іскра Ізюмського району – палав приватний будинок. Як зазначили в ДСНС, площа пожежі склала 30 квадратних метрів – горіли дві кімнати.

Читайте також: У рятувальників Красноградського та Лозівського районів з'явилися нові спецавтівки

Вогнеборцям знадобилося півгодини, щоб локалізувати пожежу, а о 20:36 вогонь повністю ліквідували.

На жаль, у будинку рятувальники виявили тіло жінки 1942 року народження.

– Попередньою причиною пожежі стала електроплита. Жінка хотіла щось на ній розігріти, плита впала, потім почалася пожежа, а жінка не помітила вогню та задихнулася від диму. За словами сусідів, у загиблої був дуже поганий зір. І такі ситуації з нею вже траплялися не вперше, – розповів «СК» речник Головного управління ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

Цього ж вечора, о 18:52, сталася пожежа і у селищі Орілька Лозівського району. Там горіла літня кухня площею 20 квадратних метрів. У вогні загинув чоловік 1976 року народження.

– У цьому випадку причиною пожежі стало порушення правил експлуатації печі на твердому паливі, – зазначив Ігор Лупандін.

А в ніч на 29 грудня (о 1:20) у селищі Березівка Харківського району сталася пожежа в приватному будинку на двох власників, горіли домашні речі на площі 10 квадратних метрів. На місці пожежі загинули двоє людей – чоловік 1988 року народження та жінка 1998 року народження. За словами сусідів, загиблі часто зловживали спиртним. А за попередньою версією рятувальників, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Тобто загиблі могли палити у будинку.

Читайте також: У Балаклійському районі під кригою знайшли тіло чоловіка – ОНОВЛЕНО

Автор: Андрій Соха