У пожежах під Харковом постраждало двоє чоловіків. Є загиблий

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
У Зміївському та Сахновщинському районах через несправне опалення згоріли будинки.

Обидві пожежі сталися 17 листопада. У селі Черемушне Зміївського району чоловік повернувся додому після робочої зміни. Розтопив котел дровами та ліг спати. Сусіди помітили пожежу, викликали вогнеборців та побігли рятувати чоловіка.

Під час прибуття пожежних горів дах та другий поверх приватного будинку на площі 225 квадратних метрів. Уже через півгодини вогнеборці локалізували пожежу, для повної її ліквідації знадобилося близько чотирьох годин.

– Господаря будинку врятували сусіди. Вони помітили вогонь, прибігли та витягнули сплячого чоловіка на вулицю, – розповів «СК» речник ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

Причиною загоряння стало несправне пічне опалення. Труба, яка виходить з котла, мала прогоряння. Іскри з неї потрапили на дерев’яне перекриття. Через що і спалахнув дах, а потім вогонь перекинувся на другий поверх.

Куди трагічніше закінчилася пожежа в селі Калинівка Сахновщинського району. Знову ж таки причиною загоряння стало несправне пічне опалення. Ввечері 60-річний чоловік, орендатор будинку, розтопив піч та став відпочивати. Іскри потрапили на дерев’яні перегородки, почалася пожежа, її площа склала 60 квадратних метрів.
Чоловік отримав опіки обличчя, рук та ніг 80 % і був госпіталізований до Красноградської районної лікарні. По дорозі до медзакладу постраждалий помер у «швидкій».

У ДСНС наголошують, що має бути правильна експлуатація пічного опалення і перед опалювальним сезоном необхідно обов’язково перевіряти її стан і проводити необхідні роботи.

- Поки ще немає сильних холодів господарям приватних будинків необхідно перевірити прибори опалення. Це дуже важливо. Існують правила експлуатації, - підкреслює Ігор Лупандін.

Читайте також: Шлях ковідного пацієнта: як лікують жителів Харківщини

Автор: Юлія Міронюк

Теги: