У Вовчанському лісгоспі сталася масштабна пожежа

фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Вогнем було охоплено майже 20 гектарів лісу.

Повідомлення про пожежу у Вовчанському лісгоспі поблизу села Графське рятувальники отримали у середу, 29 квітня, о 14.42.

Як повідомили в Головному управлінні  ДСНС у Харківській області, на момент прибуття  рятувальної служби вогнем було охоплено близько 18 га території. До гасіння пожежи залучили 15 пожежних відділень ДСНС на автоцистернах, пожежну команду місцевої пожежної охорони селища Вільча, трактор та дві автоцистерни лісового господарства. Локалізувати пожежу змогли о 20.11, ліквідувати повністю — тільки наступного дня  о 8.41. 


фото kh.dsns.gov.ua

Окрім цієї пожежи, у Вовчанському районі сталася ще одна — у селищі Хотімля. Там  від горіння сухої трави загорілась покинута будівля кормоцеху приватного сільськогосподарського підприємства та прибудова до нього, загальна площа пожежі склала близько 130 кв. м. Крім того, загорівся сухостій площею один гектар. Локалізувати його рятувальній службі вдалося о 15.00, ліквідувати повністю — о 16.17. 

Друга за масштабами пожежа минулої доби сталася й поблизу Балаклії. Тут загорілася суха трава, очерет та дерева на площі 10 гектарів. Три з половиною години знадобилось рятувальникам, аби загасити її. Усього на гасінні задіяли три пожежни розрахунки та бригаду відомчої пожежної охорони лісгоспу. Ліквідувати пожежу вдалось о 15.55.

Читайте також: У Харкові затримали голу жінку, яка несла пакет із відрізаною головою


фото kh.dsns.gov.ua

У селі Коверівка Валківського району о 21.37 загорілася суха трава на площі більше трьох гектарів, існувала загроза перекидання вогню на два житлові будинки. Ліквідувати вогонь та недопустити його розповсюдження на помешкання рятувальники змогли о 23.35.

У Краснокутському районі знову горіло і Володимирівське лісництво Гутянського лісового господарства. Повідомлення про пожежу в лісовому масиві, де загорівся очерет, чагарники та хвойна підстилка на площі 1,3 гектара, рятувальники отримали о 14.25. Існувала загроза загоряння верхового лісу. На допомогу працівникам лісового господарства прибули чотири оперативні відділення рятувальників.

Пожежу змогли локалізувати о 15.35, ще до 22.00 тривала ліквідація окремих осередків тління.

Усього ж 29 квітня рятувальники здійснили 23 виїзди на гасіння пожеж сухостою та сміття, вогнем було знищено близько 32 га рослинності.

Читайте також: На Зміївщині побили пенсіонера і забрали 1600 гривень