У Харківській області вночі спалахнули три будинки

фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Пожежі сталися у Куп’янському та Харківському районах області та на Вовчанщині.

27 січня о 01.59 до Служби «101» надійшло повідомлення, що у Куп’янському районі, у селищі Куп’янськ-Вузловий на вулиці Виноградній горить будинок. На гасіння відправилися 1 відділення 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС та команда відомчої пожежної охорони Південної залізниці зі своєю пожежною технікою.

Коли рятувальники прибули на місце, у житловому будинку горіли кімната, домашні речі, перекриття та дах на площі 20 квадратних метрів. Вогонь локалізували о 02.22, загасили о 05.35. Постраждалих немає. За попередніми висновками, пожежа сталася через коротке замкнення електричної мережі.

Ще один будинок спалахнув у Харківському районі, на Дергачівщині, у селі Козача Лопань на вулиці Пипенка, повідомлення про пожежу рятувальники отримали о п'ятій годині ранку. Коли пожежні прибули на місце, будинок був майже весь охоплений вогнем, площа загоряння склала 40 квадратних метрів. О 06.30 вогонь локалізували, о 07.51 – загасили повністю. Постраждалих немає.

Причиною загоряння стало коротке замкнення електромережі.

Несправні димарі теж бувають причиною пожежі. Так сталося о восьмій годині вечора 26 січня на Вовчанщині, у селищі Білий Колодязь на вулиці Іванівській. На гасіння виїхали підрозділ 66-го Державного пожежно-рятувального поста та відділення місцевої пожежної команди.

З прибуттям на місце виклику пожежні з’ясували, що горить дерев’яне перекриття на площі 4 квадратні метри. Загоряння локалізували о 21.36, але, щоб приборкати вогонь повністю, рятувальникам  довелося розбирати пустотілі дерев’яні конструкції перекриття, аби впевнитись у відсутності горіння. О 23.39 пожежа була ліквідована, ніхто не постраждав. Ймовірною причиною стало порушення правил пожежної безпеки під час влаштування димаря.

Читайте також На Харківщині рятувальники витягли «швидку», яка застрягла у багнюці

Теги: