У Харкові на ринку «Барабашово» згоріло 25 павільйонів — Відео. ОНОВЛЕНО

Фото: ДСНС у Харківській області Фото: ДСНС у Харківській області
Пожежа сталася вночі, 28 листопада. Горіли торговельні павільйони на майданчику з боку вул. Проспектної.

Загорання на торговельному майданчику виявили охорона о 02:39.
Як повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Харківській області, на той момент вогонь устиг охопити зо два десятки павільйонів.

Уночі вони були зачинені, людей там не було. Охоронці викликали пожежників. На місце прибули чотири відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах.

На той момент вогонь вирував уже на площі 1000 кв. м.

Загалом у гасінні пожежі беруть участь 15 відділень рятувальників на автоцистернах, а також шість автомобілів спеціального призначення.

Читайте також: У Дергачах знову отруїлися діти

Крім того, працюють дві автоцистерни навчального підрозділу Національного університету цивільного захисту України та цистерна добровільного протипожежного формування ТЦ «Барабашово».

Всього задіяні близько 100 чоловік особового складу. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

Від вогню врятовано близько 85 павільйонів, що знаходились на майданчику. Проте вогонь встиг знищити 25.

Локалізація пожежі відбулась о 04:17. Станом на 9 ранку на місці події продовжують працювати сили ДСНС.

Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

ОНОВЛЕНО. Як повідомили в ГУ НП у Харківській області загальна площа пожежі перевищила 3000 квадратних метрів. За фактом масштабної пожежі на території торговельного центру поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.