У Харкові оголосили жалобу за загиблими в пожежі у пансіонаті

Сьогодні в Харкові оголошено траур з приводу пожежі у пансіонаті для літних людей.

Власника, орендаря і адміністратора нелегального пансіонату для стареньких, в якому учора, 21 січня, сталася масштабна пожежа, затримано. Проти них відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 КК України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки". Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, за місцем мешкання затриманих та інших осіб, що причетні до діяльності вказаної установи, проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється місцезнаходження інших осіб, причетних до діяльності будинку для літніх людей.

Читайте також: Власників пансіонату для літніх людей, який горів у Харкові, доставлено в поліцію

Нагадаємо, в результаті пожежі у будинку для літніх людей 15 осіб загинули, пятьох доставили до лікарень Харкова. Загалом удалося врятувати 18 осіб.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага, за необхідності постраждалих унаслідок пожежі розселять в інтернатні установи області.

– Після того, як їм буде надана медична допомога, у разі, якщо їм потрібно буде місце проживання, всі вони будуть поселені в інтернатні установи  області, – сказав Юрій Шпарага.

За його інформацією, будинок для літніх людей, де сталася пожежа, працював нелегально. 

– У жодному реєстрі України установи за цією адресою немає. Є певний порядок, який регламентує створення таких установ, – це обов’язково включення в реєстр, протипожежна безпека, обов’язковий набір послуг, які повинні там надаватися, виконання закону «Про соціальні послуги» та низки інших законів, – розповів Юрій Шпарага.

Харківська мерія взяла на себе фінансові витрати на похорон загиблих.

На пожежу відреагував Президент Володимир Зеленський. Створена урядова комісія для розслідування причин і обставин трагедії. Сьогодні Президент приїде до Харкова.

 

Автор: Тамара Кіч