У Харкові палала багатоповерхівка. Є загиблий – ФОТО

Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Пожежа сталася вранці 9 лютого в Харкові в 14-поверхівці на проспекті Гагаріна.

О 4.41 рятувальники отримали повідомлення про пожежу за адресою проспект Гагаріна, 165. Люди повідомляли про дуже велике задимлення на кількох поверхах будинку.

Читайте також: Під Харковом у будинок кинули гранату та підпалили два автомобілі

До місця пожежі негайно було направлено 7 відділень служби порятунку на автоцистернах та 2 відділення на автодрабинi. Площа пожежі склала близько 100 метрів.

– Коли пожежні приїхали, горіла квартира на 11-му поверсі. 100 квадратів – це узагальнена площа, туди входять і балкони, і інші квартири, які розташовані поруч. Зараз відбувається огляд місця і з’ясовуються всі пошкодження, – розповів «СК» речник ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

В осередку пожежі було знайдено тіло чоловіка 1984 року народження. За попередньою версією, причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем (скоріше всього, під час паління). Водночас, за словами Ігоря Лупандіна, лабораторія проводить перевірку і електропроводки.

Близько 9.00 вогнеборці повністю ліквідували пожежу.

– Рятувальники евакуювали 22 людини, ще 13 мешканців будинку врятували. Деяких, зокрема, літню жінку, довелося виносити на руках, – зазначив речник ДСНС. – У результаті пожежі загинув один чоловік, по медичну допомогу ніхто не звертався. Коли прибули наші підрозділи, ніхто на кондиціонерах не висів, ніхто не стрибав нікуди.

Автор: Андрій Соха