У Харкові підприємець підробляв антисептики

фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Чоловік продавав їх через свій сайт в Інтернеті.

Працівники кіберполіції в Харківській області разом зі слідчими Слобідського відділу поліції викрили підприємця, який незаконно виготовляв та продавав антисептики.

Як з’ясувалося, чоловік мав бізнес – підприємство, на якому також  виробляли й харчові добавки. Дезінфікуючі засоби фасували та продавали через сайт підприємства під виглядом антисептиків, розміщуючи оголошення про них на інтернет-майданчиках.

З початку карантину чоловіку вдалося продати понад 2 000 л рідини. Товар  відправляли поштою, тому покупці не мали можливості перевірити його якість.

Коли правоохоронці обшукали підприємство, вони виявили, що дезінфікуючі засоби та харчові добавки виготовлялися в антисанітарних умовах. Особи, яки працювали з фальсифікатом, не мали ні відповідної освіти, ні кваліфікації, щоб виробляти фармацевтичні засоби.


фото hk.npu.gov.ua

Поліція вилучила каністри зі спиртом та гліцерин, суд наклав на них арешт.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі, питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину наразі вирішується.