У Харкові викрили групу, яка займалася торгівлею людьми. Відео

За інформацією поліції, організували злочинний бізнес 31-річний громадянин Китаю та його 27-річний подільник з України.

Правоохоронці виявили 8 фактів вербування та спроб переправлення громадянок України до Китайської Народної Республіки для їх подальшої участі у порнобізнесі.

За словами старшого слідчого з особливо важливих справ СУ ГУНП в Харківській області Євгенії Кадинцевої, 27-річний зловмисник з України був затриманий у міжнародному аеропорту «Харків» при спробі переправити до КНР двох жінок. Також затриманий 31-річний громадянин Китаю, який організував міжнародний канал торгівлі людьми та фінансував його діяльність.


Викрила та знешкодила потужний канал торгівлі людьми спільна міжвідомча група у складі працівників експериментального відділу детективів слідчого управління та Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, разом зі співробітниками управління Служби безпеки України в Харківській області.


За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

На даний час обом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі півмільйона гривень. Слідство триває.

Микола Мельник