У Харкові «замінували» всі дитсадки, лікарні та торговельні центри — ОНОВЛЕНО

Фото: delo.ua Фото: delo.ua
Також правоохоронці шукають вибухівку в готелях та житлових будинках міста.

Сьогодні, 18 листопада, на електронну пошту поліції надійшло повідомлення  про закладення вибухівки в усіх лікарнях міста, торговельних центрах, готелях, дитячих садках та 20-ти житлових будинках Харкова.

За адресами виїхали слідчо-оперативні групи та фахівці вибухотехнічного управління ГУНП у Харківській області. Огляд місць подій триває.

ОНОВЛЕНО

Фахівці обстежили всі зазначені заклади та прилеглу до них територію, евакуювали 827 осіб. Огляд тривав до 23:50. Загалом правоохоронці оглянули 285 об’єктів — житлові будинки, заклади охорони здоров'я (серед яких кілька пологових будинки), торгові центри, дошкільні навчальні заклади та готелі. Під час оглядів місць подій та прилеглих територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Порушень публічної безпеки та порядку не було. Постраждалих осіб немає.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статтею 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Читайте також: В асфальтних махінаціях підозрюються чиновники з харківської міськради